Kleureninteracties vanaf 2015

Periode 2015 – 2019:

Deze werken sluiten aan op de kleureninteracties uit de periode 1991-1994. Ook hier worden in een werk maar twee of drie kleuren (met inbegrip van wit, grijs en zwart) gebruikt en is het handschrift vaak zichtbaar.

De ‘formele’ kapstok van de kleuren is echter een andere: een vierkant verdeeld in vierkanten, vaak 49. Daardoor ontstaan er in de beeldorganisatie ook andere uitdagingen in vergelijking met de vroegere kleureninteracties.

Binnen een werk kan er in de toonwaarde van één of beide kleuren een verloop zijn, maar deze kan ook constant blijven.

Bij aanvang van een werk worden er uiteraard kleuren uitgekozen. Daar de intuïtie gedurende het gehele maakproces het enige kompas is, wordt van die keuze al doende vaak geheel of gedeeltelijk afgeweken.

Elke uitkomst – van ‘stralend’ tot ‘grauw’ – , mits visueel interessant, wordt geaccepteerd.

 

Periode 2020 – heden:

In 2020 is het vierkant als grondslag voor de vlakverdeling van een werk losgelaten. Ook heeft asymmetrie zijn intrede gedaan.

De grondslag van elk werk wordt nu in het algemeen gevormd door cirkelachtige vormen, die soms door de rand van het beeldvlak worden afgesneden.

De compositie is geheel intuïtief, evenals de kleurkeuze gedurende het maakproces.

Het handschrift is meer zichtbaar dan in de periode 2015 – 2019.

Werken gemaakt na 31 augustus 2023 zijn niet meer afgebeeld.

Techniek: acrylverf op aquarelpapier. Formaat: 30 x 30 cm.

 

Klik op een afbeelding om een album te openen met een overzicht in miniaturen; vervolgens kun je een miniatuur aanklikken voor vergrote weergave en zo werk voor werk door het album bladeren. Alle werken zijn te koop (behalve van het oudere werk de reliëfs met draadlijnen) . Wil je contact opnemen n.a.v. een bepaald werk vermeldt dan in ieder geval nummer of de titel van het werk en het album waarin het werk voorkomt.