Ouder werk

Klik op een afbeelding om een album te openen met een overzicht in miniaturen; vervolgens kun je een miniatuur aanklikken voor vergrote weergave en zo werk voor werk door het album bladeren. Alle werken zijn te koop, behalve de reliëfs met draadlijnen. Wil je contact opnemen n.a.v. een bepaald werk vermeldt dan in ieder geval nummer of de titel van het werk en het album waarin het werk voorkomt.

(selectie)

Het onderwerp is kleur, met inbegrip van wit, grijs en zwart. Beoogd wordt “de binnenkant van de kleur” weer te geven.

Er is steeds gekozen voor een eenvoudige compositie in een liggende rechthoekige vorm. In de werken is sprake van de concentratie van een bepaalde kleur rond de horizontale middellijn. Deze kleur breidt zich naar boven en beneden toe uit, terwijl haar helderheid afneemt. Een tweede kleur bevindt zich aan boven- en onderzijde van het vlak en van deze kleur neemt de helderheid af in de richting van de middellijn. Hierdoor gaan beide kleuren ergens geleidelijk in elkaar over. Niet alleen op deze manier bestaat er een wisselwerking tussen de kleuren, maar ook doordat ze vaak transparant over elkaar heen zijn geschilderd. In sommige werken spelen drie of vier kleuren een rol.

Hoewel het uitgangspunt van alle werken identiek is, zijn de verschillen in resultaat verrassend groot. Dit wordt niet alleen teweeggebracht door de aard en helderheid van de kleuren, maar ook door de mate van doorwerktheid en het schilderhandschrift.

(Uit toelichting solotentoonstelling Galerie De Opstap, Winsum 1994).

Techniek: acrylverf op aquarelpapier. Formaat: 48 x 68 cm (inclusief passe-partout 80 x 100 cm).