Ouder werk

Klik op een afbeelding om een album te openen met een overzicht in miniaturen; vervolgens kun je een miniatuur aanklikken voor vergrote weergave en zo werk voor werk door het album bladeren. Alle werken zijn te koop, behalve de reliëfs met draadlijnen. Wil je contact opnemen n.a.v. een bepaald werk vermeldt dan in ieder geval nummer of de titel van het werk en het album waarin het werk voorkomt.

  • Ouder werk »
  • Reliëfs met draadlijnen - thema E (1973-1980)

(selectie)

Het begrip lijn kan onder meer geconcretiseerd worden door middel van een draad. In de tot dit thema behorende werken wordt de materiële hoedanigheid van zo’n lijn gerelativeerd. De relativering bestaat hierin, dat binnen een bepaalde context één en dezelfde lijn op twee wijzen verschijnt, nl. tegen een vlak en in de ruimte.

De werken bestaan uit twee, drie of vier gelijkvormige panelen, die zijn opgehangen met een tussenruimte, welke in een wetmatige betrekking staat tot de omtrekmaat van die panelen. Over panelen + tussenruimte(n) zijn zwarte draden gespannen, die een verdeling van panelen en tussenruimte(n) teweegbrengen, die eveneens is afgeleid van voornoemde omtrekmaat. In twee werken verdwijnen de draden in de panelen.

(Uit toelichting solotentoonstelling bij Galerie Magazijn, Groningen oktober 1977).

Techniek: met witte acrylverf beschilderd geplastificeerd spaanplaat + zwart ijzergaren.